Hoofdrol 'Batman en Robin' in Kohlenpott-derby

Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus als Batman en Robin

Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga de Kohlenpott-derby thuis tegen Schalke 04 gewonnen: 3-0. De goals vielen in het laatste kwartier. Het was pas de achtste competitiezege van BVB dit seizoen, maar wel de vierde op rij.

Pierre-Emerick Aubameyang opende de score. Hij onderschepte de bal en schoot raak in de verre hoek. Vervolgens rende de Gabonees naar een tasje naast de doelpaal en haalde daar twee maskers uit: een exemplaar van Batman, dat hij zelf opzette, en eentje van Robin, die voor Marco Reus bestemd bleek. Toen kon het juichen pas echt beginnen.

Lede ogen bij Huntelaar

De feestvreugde werd almaar groter omdat Henrikh Mkhitaryan een minuut later voor de 2-0 zorgde en Reus vier minuten voor tijd een fout van doelman Timon Wellenreuther afstrafte. Bij Schalke keek basisspeler Klaas-Jan Huntelaar het met lede ogen aan.

Door de overwinning klom Dortmund naar de negende plaats. Schalke heeft zeven punten meer en is vijfde, op 23 punten van koploper Bayern München.

Huub Stevens heeft het moeilijk bij VfB Stuttgart

Stevens grijpt met Stuttgart weer naast zege

Huub Stevens blijft met VfB Stuttgart onderaan de Bundesliga bungelen. De hekkensluiter van de Duitse competitie moest bij Hannover 96 genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

Christian Gentner bracht de ploeg van Stevens kort na rust nog wel op voorsprong in de HDI-Arena, maar Lars Stindl voorkwam dat de Limburgse trainer weer eens een overwinning kon vieren. In blessuretijd werden Martin Harnik (Stuttgart) en Stindl met rood uit het veld gestuurd.