Lupita Nyong'o had de jurk van 150.000 euro zondagavond aan
NOS Nieuws

Oscarjurk terug, 'omdat hij nep is'

De jurk van Oscarwinnares Lupita Nyong'o is terecht. Het kledingstuk werd gevonden nadat de dief roddelwebsite TMZ had gebeld om te klagen dat de 6000 gebruikte parels nep waren.

"Hij vertelde ons dat hij twee parels van de jurk had gehaald en ze in het kledingdistrict had laten testen", schrijft TMZ. "Hij kreeg toen te horen dat ze nep waren."

De dader vertelde dat hij de jurk daarom in een vuilniszak had achtergelaten in een wasruimte van het hotel. De politie vond daar later inderdaad een witte pareljurk.

Deur op een kier

Nyong'o had de Calvin Klein-jurk gedragen tijdens de Oscarceremonie afgelopen zondag, toen ze de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol uitreikte. Ze had zelf geholpen bij het ontwerpen van de jurk, die naar verluidt 150.000 dollar waard is.

Het kledingstuk werd twee dagen geleden gestolen uit haar hotelkamer toen Nyong'o een ommetje maakte. Tegen TMZ zei de dief dat de deur op een kier had gestaan.

'Fake bullshit'

De dader vertelde verder dat hij de jurk terugbracht om de leugens van Hollywood aan te tonen. "Het is allemaal Hollywoods fake bullshit."

Een woordvoerder van Calvin Klein zegt dat het modehuis nooit gezegd heeft dat het om echte parels ging. "Worden er sinds de dood van Cleopatra nog jurken gemaakt met echte juwelen?"

Voor de politie maakt echt of nep niets uit en dus gaat het onderzoek door. "Het blijft inbraak en diefstal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl