Thuiszorgmedewerkers in de commissiekamer van het stadhuis van Oss
NOS Nieuws

Bezetting stadhuis Oss voorbij

Ze eisten baangarantie en behoud van zorg voor hun cliënten. Daarom hielden zo'n 75 medewerkers van de failliete thuiszorgorganisatie Pantein-Vivent sinds donderdag een deel van het stadhuis van Oss bezet. Hoewel hun eisen niet werden ingewilligd, gingen ze vanmiddag naar huis. Ze namen genoegen met de belofte van de gemeente en het ministerie van Volksgezondheid dat er een oplossing komt.

Veel medewerkers die na het faillissement van Pantein-Vivent zijn overgenomen door andere zorgaanbieders, hebben fors aan salaris moeten inleveren. Volgens vakbond FNV kan dat oplopen tot zo'n 25 procent. Ruud Kuin van FNV rekent voor: "De meeste medewerkers verdienden ruim twaalf euro bruto per uur. Dat was al niet veel. Nu krijgen ze nog maar een tientje per uur. Onacceptabel".

Extra geld

De vakbond en de gemeente Oss hebben nu hun hoop gevestigd op extra geld uit Den Haag. Wethouder René Peters heeft beloofd met het ministerie in gesprek te gaan. En als dat niets oplevert, zijn de medewerkers dan weer welkom in het stadhuis om te protesteren? "Ik zal de deuren niet dichtlassen. Maar ik hoop dat het niet nodig is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl