FC Twente moet het verlies tegen Vitesse zien te vergeten
NOS Voetbal

Twente heeft dringend behoefte aan rust

Dat het roerige tijden bij FC Twente zijn, is een understatement. Financieel staat de club onder toezicht van de KNVB. Voorzitter Joop Munsterman kondigde vorige maand zijn vertrek aan. En daar komen de teleurstellende prestaties van het eerste elftal nu nog eens bij.

De Tukkers verloren de afgelopen weken vier keer op rij. Met het verlies tegen Ajax en Vitesse kon het Twentse publiek nog leven, maar de nederlagen tegen ADO Den Haag en Excelsior kwamen hard aan.

Aanknopingspunten

Alfred Schreuder zag in de 2-1 nederlaag tegen Vitesse van vorige week toch nog aanknopingspunten. ”We begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar na twintig minuten kregen we meer grip en waren we de bovenliggende ploeg", aldus de trainer.

"Wij hebben achterin vrij weinig weggegeven, dan is het zuur dat twee persoonlijke fouten ons fataal werden. In aanvallend opzicht hebben we daarnaast veel kansen gecreëerd. En vaak nog op een mooie, voetballende manier ook. We moeten tegen NAC dezelfde energie brengen als tegen Vitesse.”

NAC Breda, om 19.45 uur de tegenstander in Enschede, staat weliswaar op de zeventiende plaats, toch waakt Schreuder voor onderschatting. "Belangrijk is dat we Demy de Zeeuw in de gaten houden. Met Adnane Tighadouini heeft NAC een speler met veel dreiging en scorend vermogen in huis. Dat moeten we zien te voorkomen door zelf agressief te zijn, ze onder druk te houden en met de juiste scherpte en zuiverheid te spelen."

Toekomst

Ook als Schreuder de komende weken de negatieve spiraal weet om te buigen, is het maar de vraag hoe de toekomst er in Enschede uitziet. Technisch manager Cees Lok gaf deze week aan dat hij op 1 maart vertrekt. Fred Rutten, die komende zomer Rotterdam-Zuid achter zich laat, wordt nadrukkelijk genoemd als technisch directeur.

De eventuele komst van Rutten zou zo maar consequenties kunnen hebben voor de technische staf. Youri Mulder was vorige week in Studio Voetbal bijzonder schimmig. "Ik weet niet of mijn contract wordt verlengd. Ik weet niks."

Bjelland weer fit

Hoe dan ook, de toekomst van FC Twente begint met een overwinning vanavond op NAC Breda. Schreuder heeft dan weer de beschikking over aanvoerder Andreas Bjelland, die terugkeert van een schorsing. Darryl Lachman en Kyle Ebicilio doen in ieder geval niet mee. Het duo is teruggezet naar de beloften.

Bij NAC Breda ontbreekt verdediger Joeri de Kamps door een schorsing. Voor de rest mist trainer Robert Maaskant ook verdediger Aleksandar Damcevski. Het trio Jeffrey Sarpong, Henrico Drost en Joey Suk is nog niet helemaal fit en krijgt nog een week rust.

Laatste vier duels FC Twente

uitADO Den Haag2-0
thuisExcelsior1-3
uitAjax 4-2
thuisVitesse1-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl