De renners zijn onderweg in Omloop Het Nieuwsblad
NOS Wielrennen

Peloton onderweg in Omloop Het Nieuwsblad

Met de Omloop Het Nieuwsblad is zaterdag het Belgische wielerseizoen begonnen. De koers door het Vlaamse land telt elf hellingen en tien kasseistroken. Start en finish liggen opnieuw in Gent, waar de Brit Ian Stannard vorig jaar verrassend de sterkste was.

De Omloop ging om half twaalf vanochtend van start. Voor aanvang werd een minuut stilte in acht genomen voor de vorige week overleden oud-renner Claude Criquielion.

De laatste Nederlandse zege dateert van 2011 toen Sebastian Langeveld de koers, die vroeger Omloop Het Volk heette, op zijn naam schreef.

Kristoff, Boonen en Van Avermaet

Tot de favorieten voor de Omloop behoren de Noor Alexander Kristoff en de Belg Tom Boonen. Normaal gesproken is ook Greg Van Avermaet een grote kanshebber, maar het is de vraag hoe hij omgaat met de dopingverhalen die zaterdag over hem zijn verschenen.

Van Avermaet wordt in Het Nieuwsblad genoemd als klant van de Belgische 'dopingarts' Chris Mertens, maar is wel gewoon van start gegaan. Tegelijk meldt Het Laatste Nieuws dat het onderzoek naar Mertens mogelijk op drijfzand is gebaseerd.

Terpstra en Vanmarcke

Niki Terpstra maakte dit seizoen ook al een sterke indruk. Hij won de Ronde van Qatar. Het Nederlandse Lotto-Jumbo heeft met de Belg Sep Vanmarcke een kopman (en oud-winnaar) die veel kansen worden toegedicht. Voor veel renners volgt een dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne nog een herkansing.

Aan de Omloop Het Nieuwsblad nemen negentien Nederlandse renners deel, acht van hen rijden voor de nieuwe ploeg Roompot.

Omloop Het Nieuwsblad wordt vanaf 14.30 uur rechtstreeks uitgezonden op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl