Agenten bij een synagoge in Bremen
NOS Nieuws

Man opgepakt in Bremen in verband met terreurdreiging

De politie in Bremen waarschuwt voor een dreigende aanslag door moslimextremisten. In de Duitse stad zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Der Spiegel meldt dat inmiddels een man is opgepakt en dat een islamitisch centrum is doorzocht. Verder zijn wat mensen door de politie verhoord.

Veel details over de dreiging geeft de politie niet. Duitse media melden dat er bij een aantal openbare gebouwen in Bremen politiebusjes staan en dat sommige patrouillerende agenten automatische wapens bij zich hebben.

Volgens Der Spiegel kreeg de politie informatie van een inlichtingendienst over twee verdachten. Er zou sprake zijn van een concreet gevaar voor een aanslag.

Synagoge

Een woordvoerder van de politie in Bremen zegt tegen de NOS dat behalve openbare gebouwen ook een synagoge in Bremen extra wordt beveiligd. Hij wil niet ingaan op de precieze aard van de bedreiging. Ook het verhaal uit Der Spiegel wil hij niet bevestigen of tegenspreken. Wel zegt hij dat er op dit moment geen verdachten zijn aangehouden.

Eerder deze maand werd een carnavalsoptocht in Braunschweig op het laatste moment afgezegd vanwege een terreurdreiging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl