NOS Sport

Spaanse etappezege in Volvo Ocean Race

  • Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race
    De boot van Mapfre
  • Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race
    Mapfre komt als eerste de haven van Auckland binnen

De Spaanse boot Mapfre heeft de vierde etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het zeiljacht meerde zaterdag als eerste aan in de haven van Auckland in Nieuw-Zeeland.

Abu Dhabi Ocean Racing arriveerde ruim vier minuten later als tweede en nam de eerste plaats over in het algemeen klassement van de zeilrace om de wereld. De Chinese boot Dongfeng voer als derde de finishlijn over.

De vierde etappe over ruim 5200 mijl (9630 km) startte op 8 februari in Sanya en voerde de vloot via de Zuid-Chinese Zee en de Grote Ocean langs de oostkust van Australië naar Auckland.

De Nederlandse boot Brunel eindigde als vijfde. De achterstand op de winnaar bedroeg een kleine vier uur. Het jacht van schipper Bouwe Bekking lag dagenlang aan de leiding, maar raakte vorig weekeinde de eerste positie kwijt door een koers te kiezen waar de wind stilviel.

De boot had wel als eerste het zuidelijk halfrond bereikt. In het klassement bezet Team Brunel, dat de tweede etappe won, de derde plaats met veertien punten.

De vijfde etappe start op 15 maart. Dan vaart de vloot over een afstand van 6776 zeemijlen naar het Braziliaanse Itajai.

Bekking: resultaat is zeer zuur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl