Kei Nishikori in actie tegen Kevin Anderson in de halve finales in Acapulco
NOS Sport

Finale Acapulco gaat tussen Nishikori en Ferrer

De finale van het tennistoernooi in het Mexicaanse Acapulco gaat tussen de twee topfavorieten. De als eerste geplaatste Japanner Kei Nishikori neemt het in de eindstrijd op tegen de als tweede ingeschaalde Spanjaard David Ferrer.

Nishikori rekende in de halve finales in drie sets af met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2, 3-6, 6-3. Als de 25-jarige rijzende ster het toernooi in Acapulco wint en Rafael Nadal de titel in het ATP-toernooi van Buenos Aires misloopt, stijgt de Japanner naar de derde plaats op de wereldranglijst. Hij is nu nog de nummer vijf van de wereld.

Ferrer

Ferrer was te sterk voor de Amerikaan Ryan Harrison. De nummer negen van de wereld verloor de eerste set met 6-4, maar gunde zijn tegenstander in de volgende twee bedrijven geen enkele game: 6-0, 6-0. De 32-jarige Spanjaard kan in Acapulco zijn 24ste titel veroveren. Ferrer won het Mexicaanse toernooi al drie keer: in 2010, 2011 en 2012.

Onderlinge ontmoetingen

In de onderlinge ontmoetingen tussen Nishikori en Ferrer is de tussenstand 7-3 in het voordeel van de Japanner. Het laatste duel tussen beiden was in de vierde ronde van de Australian Open. Nishikori bezorgde Ferrer in Melbourne zijn enige nederlaag van het seizoen tot nu toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl