NOS Voetbal

De Jong: heb niet 'gefaald' in Duitsland

De Jong: heb niet 'gefaald' in Duitsland

Luuk de Jong is helemaal opgeleefd in Eindhoven. PSV verloste de spits afgelopen zomer na een mislukt avontuur bij Borussia Mönchengladbach. Met veertien goals levert hij een belangrijke bijdrage aan het succes van de koploper. Zondag wacht de topper tegen Ajax en kan de strijd om de landstitel zo goed als beslist worden.

"Ik ben blij dat ik hier ben, dat ik veel kan spelen", zegt De Jong in aanloop naar de wedstrijd. "Ik wil mezelf ontwikkelen, ben nog maar 24 jaar. Ze zeggen dat je wedstrijden moet spelen om beter te worden. Dan voel je jezelf groeien en beter worden. Hopelijk kan ik nog meer laten zien."

Waar zijn plafond ligt, kan De Jong nog niet zeggen. "Je weet nooit wanneer je aan je top zit, maar ik ga ervan uit dat ik daar nog niet ben. Ik moet completer worden, sneller handelen als ik de bal krijg. Dat kan altijd beter. Ik ben gevaarlijk in het strafschopgebied, maar ook daar kan ik nog scherper in zijn", aldus De Jong.

Gouden greep

De aanvaller koos dit jaar bewust voor een terugkeer naar eigen land, nadat het in de Bundesliga niet wilde lukken bij Mönchengladbach. Ook een verhuurperiode van een half jaar aan Newcastle United bracht geen succes. Eindhoven bleek een gouden greep.

"Ik had direct een goed gevoel toen ik hier kwam. Van de trainers en mijn medespelers kreeg ik vertrouwen, voelde dat ik belangrijk was. Dan word je ook belangrijker voor het team", volgens De Jong. "Toch had ik graag gezien of gehoopt dat het anders was gelopen in Duitsland. Maar ik vind het een te groot woord als je zegt dat ik daar gefaald heb."

Collega-spits Bas Dost bleef wel in Duitsland, bij VfL Wolfsburg. En schiet daar momenteel met scherp. Van jaloezie is geen sprake bij de Jong. "Ik vind het heel mooi voor Bas, ik ken hem van Jong Oranje. Het is een topgozer. Hij heeft geduld gehad en het loopt nu als een trein. Zo kan het ook gaan. Ik heb ook gewacht op de kans. Bij mij liep het anders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl