Greg Van Avermaet (r) tijdens de parcoursverkenning. Links Philippe Gilbert.
NOS Wielrennen

Van Avermaet verdacht van dopinggebruik

Wielrenner Greg Van Avermaet (BMC) wordt officieel verdacht van het gebruik van verboden middelen. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad vanochtend. Het zouden geen zware middelen zoals epo of anabolen zijn, maar injecties met verboden middelen.

Over twee weken moet de Vlaamse toprenner verschijnen voor de dopingcommissie van de Belgische wielerbond

Omloop

Uit eigen onderzoek van de ploeg zijn geen overtredingen naar voren gekomen. De ploeg stelt wel dat het bekend was dat Van Avermaet behandeld was door dokter Mertens, maar dat niets bekend is over eventuele overtredingen van het dopingreglement bij die behandelingen.

De vermeende feiten zouden van voor 2011 dateren en zijn dus van voor zijn tijd bij BMC. In 2011 maakte Van Avermaet de overstap naar het Amerikaanse BMC. Daarvoor reed hij vier jaar in dienst voor het Belgische Lotto.

Volgens de informatie van Het Nieuwsblad hangt Van Avermaet een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Dokter Chris Mertens

In België loopt al lange tijd een onderzoek naar dokter Chris Mertens. In oktober 2014 werd bekend dat het parket van Leuven 2,5 jaar onderzoek had gedaan naar de dopingpraktijken van de sportarts. Hij wordt er onder andere van verdacht bloedtransfusies met ozon te hebben uitgevoerd.

Vlak voor de WK veldrijden waren de Belgische renners Tom Meeusen en Bart Wellens in opspraak. Ook zij zouden zich tot de klantenkring van de omstreden dokter mogen rekenen.Wellens en Meeusen moeten zich op dezelfde dag als Van Avermaet voor de dopingcommissie melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl