NOS Voetbal

Onwennig feest bij FC Oss na periodetitel

  • Pro Shots
    FC Oss-trainer Wil Boessen na het winnen van de derde periodetitel
  • Pro Shots
    FC Oss viert feest

FC Oss mag voor de tweede keer in het bestaan van de club spelen om promotie naar de eredivisie. De Brabanders veroverden de derde periodetitel en zijn daardoor verzekerd van het toetje aan het eind van het seizoen. "Uniek", zegt FC Oss-trainer Wil Boessen.

"Mensen feesten wel, maar het is wat onwennig. Vorig jaar stond Oss nog stijf onderaan en een paar maanden later pak je een periode. Dat is een unieke situatie", omschrijft Boessen de sfeer na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Op de vraag of zijn ploeg klaar is voor de eredivisie, antwoordt de trainer resoluut: "Nou, daar moeten we maar niet aan denken. Laten we maar lekker genieten van de periode. Promotie is een ver-van-ons-bed-show. Natuurlijk ga je wedstrijden spelen in de play-offs om te winnen. Maar verder moet je niet kijken", aldus Boessen.

FC Oss verloor in de winterstop topscorer Kevin van Veen (16 goals). Hij vertrok naar het Engelse Scunthorpe United. "Maar ook zonder hem functioneren we uitstekend als team", ziet Boessen. "Dit is een compliment naar iedereen toe. Ik heb een ontzettend jong team en er is nog veel winst te halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl