Robben scoort voor winnend Bayern

• Getty Images
    Arjen Robben viert zijn goal tegen FC Köln
    Bastian Schweinsteiger scoorde op aangeven van Arjen Robben

In de Bundesliga is Bayern München met zevenmijlslaarzen op weg naar de 25ste landstitel. 1.FC Köln werd in de Allianz Arena met 4-1 verslagen en werd daarmee dieper in de degradatiezorgen gedrukt.

Binnen tien minuten leek de koploper, die flitsend van start ging, de buit al binnen te hebben. Bastian Schweinsteiger kopte uit een hoekschop van Arjen Robben al na 3 minuten hard raak en even later deponeerde Franck Ribéry de bal na een handige actie in de hoek. Het klasseverschil was enorm, maar een derde goal bleef uit en op slag van rust deed Anthony Ujah met een bekeken kopbal iets terug.

Zeventiende treffer

In het eerste kwartier na rust kregen de bezoekers zelfs drie kansen om langszij te komen. Dat bood doelman Manuel Neuer de kans zijn klasse te laten zien. Robben zorgde halverwege de tweede helft voor de genadeklap. In zijn honderdste duel voor Bayern maakte hij met een tegendraadse kopbal de 3-1. Het was al zijn zeventiende treffer van het seizoen. Een kwartier voor tij bood hij Robert Lewandowski ook nog de 4-1 op een presenteerblaadje aan.