Jordy van Deelen (l), William Troost-Ekong (m) en Sean Klaiber

Dordrecht pakt zege op valreep

FC Dordrecht heeft aan de Krommedijk met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De hekkensluiter boekte zijn derde competitiezege en is nu thuis vijf duels ongeslagen. Sinds op 6 december werd verloren van PSV, speelde het gelijk tegen FC Groningen, sc Heerenveen en ADO Den Haag en won het van Excelsior.

Go Ahead was aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg en kreeg ook de eerste kansen. Deniz Türüc en Jeffrey Rijsdijk zagen hun schoten gestopt door Filip Kurto en een inzet van Wesley Verhoek werd door Jordy van Deelen van de lijn gehaald.

Plet en Fortes scoren

Glynor Plet zette de Deventenaren tien minuten voor rust op voorsprong. Na een bekeken pass van Sander Duits, wipte de van Zulte-Waregem gehuurde aanvaller de bal over Kurto heen. Plet was kort daarna dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal verdween net naast het doel.

Pas in de slotfase van de eerste helft werd Dordrecht voor het eerst gevaarlijk. Na een vrije trap van Jeffry Fortes werd Mart Lieders inzet van dichtbij gestopt door Mickey van der Hart. Enkele minuten later tekende Fortes voor de gelijkmaker na goed doorzetten van Lieder op de linkervleugel.

Klaiber matchwinner

Na de rust maakte aanvaller Giovanni Korte na een blessureperiode van zes weken zijn rentree bij Dordrecht, dat fel begon aan de tweede helft en via Lieder al snel dicht bij de 2-1 was. Zijn inzet ging voorlangs.

Dordrecht bleef daarna sterker en Go Ahead ontsnapte aan een achterstand toen Xandro Schenk met een kopbal zijn eigen doelman op de proef stelde. Van der Hart voorkwam een eigen doelpunt door de bal over de lat te tikken.

Dordrecht bleef fel aandringen en kreeg kansen, maar kwam wel goed weg toen Jop van der Linden met een vrije trap de lat raakte.

In de extra tijd kreeg Dordrecht toch nog loon naar werken. Uit een voorzet van Van Deelen kopte Sean Klaiber, gehuurd van FC Utrecht, via de onderkant van de lat raak.