De noodsteun heeft volgens de premier vernietigende gevolgen voor de Griekse maatschappij
NOS Nieuws

Tsipras: nieuw steunprogramma niet nodig

Griekenland gaat niet voor een nieuw financieel steunprogramma als het huidige is afgelopen. Dat zei de Griekse premier Tsipras na afloop van een ministersvergadering.

"Sommigen hebben ingezet op een derde reddingsplan in juni," zei Tsipras. "Het spijt me, maar we zullen hen teleurstellen."

Volgens Tsipras hebben de Grieken bij de recente verkiezingen aangegeven dat ze geen financiële noodsteun meer willen van de EU en het IMF. De noodsteun heeft volgens de premier vernietigende gevolgen voor de Griekse maatschappij en economie.

Schulden

Het Duitse parlement stemde eerder vandaag in met een verlenging van vier maanden van het huidige steunpakket, nadat de ministers van Financiën dat vrijdag in Brussel hadden gedaan. Toen werd gezegd dat de komende maanden worden gebruikt om te onderhandelen over een derde groot reddingsplan voor de Griekse economie.

Sinds 2010 hebben de eurolanden en het IMF al 245 miljard euro overgemaakt naar de Griekse regering. Nederland heeft bijna 18 miljard daarvan voor zijn rekening genomen.

De Griekse regering blijft bij zijn eis voor een verlaging van de Griekse schulden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl