NOS NieuwsAangepast

Condoleances uit de ruimte voor Spock

Van over de hele wereld en daarbuiten stromen reacties binnen op de dood van Leonard Nimoy, bekend als Mr. Spock uit Star Trek.

"Ik hield van hem als een broer. Ik zal zijn humor, talent en liefde missen", twittert William Shatner, die jarenlang als kapitein Kirk met Nimoy samenwerkte. "We geven je terug aan de sterren", schreef Star Trek-acteur George Takei op Facebook.

Zachary Quinto, die Spock speelt in de nieuwe Star Trek-films, schreef: "Mijn hart is gebroken. Ik hou met heel mijn hart van je, mijn lieve vriend. Ik zal je elke dag missen".

Ook andere acteurs uit de verschillende Star Trek-series delen hun verdriet online.

Veel beroemde fans verwijzen met hun condoleanceberichten naar de Star Trek-films. "Zoek snel een Genesis-planeet", zegt Family Guy-bedenker Seth McFarlane, een verwijzing naar de manier waarop Spock opstond uit de dood in de films.

Ook president Obama reageerde. "Leonard Nimoy was er al lang voordat nerdy cool werd."

Hij beschreef een ontmoeting uit 2007, toen hij Nimoy met de vulcaanse groet begroette. "Dat leek me logisch."

NASA twittert een foto van de Star Trek-cast die in 1976 aanwezig was bij de presentatie van de spaceshuttle Enterprise. Het ruimteveer was vernoemd naar het sterrenschip uit de tv-serie na een brievencampagne door fans.

"Velen van ons bij NASA werden geïnspireerd door Star Trek", schrijft de ruimtevaartorganisatie, om af te sluiten met de eerste woorden van het begin van iedere Star Trek-aflevering: "Boldly go..."

De Italiaanse astronaut Sam Cristoforetti nam zelfs de moeite om te twitteren vanuit het Internationale Ruimtestation. Ze hield het bij de woorden van Spock zelf: "Live Long and Prosper, Mr. Spock!"

De 83-jarige Nimoy was zelf ook actief op Twitter. Zijn familie plaatste daar een oproep om geld te doneren voor de strijd tegen COPD, waar Nimoy aan bezweek. De nabestaanden dankten ook voor alle hartelijke condoleances.

Het laatste dat Nimoy zelf op het account publiceerde, was een overdenking over de vluchtigheid van het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl