Hein Otterspeer steekt naar eigen zeggen in uitstekende vorm voor de WK Sprint
NOS Schaatsen

Otterspeer vertrouwt op uitstekende vorm

Over de favorietenrol voor de WK sprint is geen discussie: Pavel Koelizjnikov maakt de meeste kans op de titel volgens de kenners. Achter de Rus is het dringen geblazen, weet ook Hein Otterspeer. "Ik reken mezelf wel tot de grote uitdagers. Ik ben goed in vorm en heb een goede 500 én 1000 meter in de benen", zegt de regerend Nederlands kampioen.

Juist de combinatie van de beide afstanden zal de doorslag geven, volgens Otterspeer. "Er zijn maar weinig mensen die dit seizoen in de wereldbekers op beide afstanden in de top eindigen. Terwijl je tegenwoordig op zowel de 500 áls de 1000 meter goed moet meedraaien om het beste klassement te rijden."

Otterspeer veroverde in januari de Nederlandse titel in Groningen. Daar put hij vertrouwen uit. "Ik stak in uitstekende vorm en voor mijn gevoel is dat alleen maar gegroeid. Ik voel me goed en heb niets aan het toeval overgelaten."

Alleen de 500 meter zou voor enige twijfel kunnen zorgen. Tijdens de WK afstanden zag Otterspeer een medaille aan zijn neus voorbij gaan door een misslag in de laatste bocht. Otterspeer eindigde daardoor als vierde.

"Het gebeurde op een moment dat ik het kritische en moeilijkste punt in de bocht al voorbij was. Dan is het heel erg frustrerend dat het zo is gelopen. Ik was bezig met de beste 500 meter uit mijn carrière. Laat ik zeggen dat het mijn beste 380 meter ooit was. Daar houd ik me aan vast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl