Een Parma-fan hangt een bordje met "Gesloten wegens diefstal" aan de toegangshek van het stadion
NOS Voetbal

Wedstrijd Parma gaat weer niet door

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft voor de tweede week op rij een duel van het noodlijdende Parma uitgesteld. Zondag stond voor de club een uitduel bij Genoa gepland. Parma verkeert op de rand van de financiële afgrond en de spelers krijgen al maanden geen salaris meer.

De FIGC geeft de leiding van de club nog één kans om het salaris van de spelers te betalen. "We hebben de wedstrijd afgelast'', vertelde voorzitter Carlo Tavecchio van de nationale bond. "Maar dat kunnen we natuurlijk niet iedere week doen."

De spelers van de noodlijdende club lieten eerder op de dag al weten niet aan te zullen treden voor de uitwedstrijd tegen Genoa.

"We gaan niet naar Genua en hebben gevraagd om de wedstrijd uit te stellen", verklaarde aanvoerder Alessandro Lucarelli. "Als dat niet gebeurt, zijn we bereid om te staken, wat betekent dat we op papier met 3-0 verliezen."

Afgelopen weekeinde ging de thuiswedstrijd van Parma tegen Udinese ook al niet door. Dat kwam omdat de club geen geld had voor de veiligheidsmaatregelen en elektriciteit in het eigen stadion. Voor de uitwedstrijd van zondag was een sponsor bereid om te betalen voor het vervoer en het verblijf, maar dat kon de spelers niet vermurwen.

Zelf wassen

Lucarelli liet eerder al weten in "in een slechte film" te zijn beland met Parma. Zo moeten de spelers vanwege geldgebrek zelf hun wedstrijdtenues wassen en zijn de banken in de kleedkamers geveild. De rechter spreekt zich op 19 maart uit over een faillissement van de club, die in 1995 en 1999 nog de UEFA Cup won.

Andere clubs in de Serie A zijn in overleg hoe ze de 101-jarige club eventueel kunnen helpen. Uit solidariteit met Parma zullen alle clubs komend weekeinde een kwartier later aan hun wedstrijden beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl