NOS Nieuws

Prins William was liever astronaut geweest

  • AFP
    William opent een vat sake
  • AFP
    Gisteren werd William welkom geheten met een theecremonie
  • AFP
    William bezocht vandaag de Japanse keizer
  • AFP
    Ook ontmoette hij sumoworstelaars
  • AFP
    William legt een krans op een WOII-begraafplaats
  • AFP
    Op de innovatiebeurs bekijkt William een kunsthand

De Britse prins William had in zijn jeugd liever astronaut willen worden dan koning. Of vuurvreter. Dat biechtte de Britse troonopvolger op tijdens een gesprek met een Japanse astronaut.

William is bezig aan een rondreis door Azië. Gisteren kwam hij aan in Japan en morgen vertrekt hij naar China.

In Tokio bezocht William een innovatiebeurs, die hij opende door een vat sake aan te slaan. Dat is het Japanse equivalent van een fles champagne stukgooien.

Helikopterpiloot

William werd bij de ceremonie geholpen door de topman van Aston Martin en de Japanse astronaut Soichi Noguchi, die vijf jaar geleden 177 dagen aan boord van het Internationale Ruimtestation doorbracht.

"Vroeger droomde ik ervan om astronaut te worden, maar ik wilde ook politieagent of vuurvreter worden. Dat laatste was misschien een beetje te alternatief", zei William in een gesprek met Noguchi.

Prins William: liever astronaut of vuurvreter dan koning

Uiteindelijk besloot William het maar te houden bij helikopterpiloot. Op de vraag of hij ooit het ISS wil bezoeken, antwoordde hij: "Ik denk niet dat mijn helikopter zo hoog kan komen".

Fukushima

William kwam gisteren aan in Japan. Hij werd verwelkomd met een traditionele theeceremonie. Later volgden bezoekjes aan keizer Akihito en kroonprins Naruhito. Ook legde hij een krans op een begraafplaats van Britse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Morgen gaat William naar de regio rond Fukushima die in 2011 het zwaarst werd getroffen door een aardbeving, tsunami en kernramp.

Prins William opent een vat sake

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl