Mehrnazs vader kwam vijf jaar geleden om bij de vliegramp in Libië
NOS Nieuws

'Dat is het laatste wat hij heeft aangeraakt'

"Je kunt hem niet terugkrijgen maar wel de dingen die hij voor het laatst heeft aangeraakt." De 25-jarige Mehrnaz Massarrat verloor vijf jaar geleden haar vader bij de vliegramp in Libië. Na een drieweekse vakantie in Zuid-Afrika met een neef stortte haar vader neer met een toestel van Afriqiyah Airways bij Tripoli.

Ze kan zich nog de lijsten met voorwerpen herinneren, duizenden plaatjes met korte beschrijvingen. Ringen, kinderboeken, camera's, kleding, echt van alles. Haar moeder had nog geholpen de koffer van haar vader in te pakken dus zij wist goed wat hij bij zich had. "We herkenden vrij snel wat van hem was", vertelt Mehrnaz. Ze kregen zijn beker, portemonnee, paspoort en verbrande koffer terug.

Je krijgt hem niet terug, maar wel de dingen die hij voor het laatst gebruikte.

Mehrnaz

Het is belangrijk voor Mehrnaz en haar familie dat ze de spullen van haar vader terug hebben gekregen. "Dat je dat mag hebben geeft voldoening. Je kunt hem niet terugkrijgen, maar wel de dingen die hij voor het laatst heeft gebruikt."

Verse bloemen

In de beker zetten ze nog elke dag verse bloemen en het Zuid-Afrikaanse geld dat nog in de portemonnee zat, heeft Mehrnaz gebruikt op haar reis door Zuid-Afrika. Ze is net terug.

"Het was prachtig. Ik heb alles beleefd door zijn ogen. Ik heb het als heel positief ervaren." Alleen de landing op Schiphol viel haar zwaar. Dit had haar vader niet meegemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl