Harrison Ford in Blade Runner
NOS Nieuws

Harrison Ford in vervolg op Blade Runner

Harrison Ford keert opnieuw terug in de rol van een geliefd filmkarakter. De 72-jarige acteur heeft bekendgemaakt dat hij in een vervolg op de film Blade Runner gaat spelen.

De sciencefictionfilm van regisseur Ridley Scott uit 1982 geldt als een cultklassieker. Ford speelt detective Rick Deckard, die in een dystopische toekomst replicants moet zoeken, robots die sprekend op mensen lijken. Rutger Hauer speelt in de film de leider van een groep voortvluchtigen.

De nieuwe film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve, die eerder het ontvoeringsdrama Prisoners met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal maakte. Het script komt van Hampton Fancher, die ook voor het eerste deel tekende.

Indy en Han

"We zijn blij dat Harrison zich bij ons team voegt. We hebben een uniek en overtuigend team. De eerste film is een van de meeste bejubelde films aller tijden en dit team kan die film eer aan doen."

Het is niet de eerste keer dat Harrison een oude rol weer nieuw leven inblaast. In 2008 keerde hij na bijna 20 jaar terug in de rol van Indiana Jones en dit jaar speelt hij in het nieuwste deel van de Star Wars-serie, waar hij de rol van Han Solo vertolkt.

De nieuwe Blade Runner-film moet volgend jaar zomer uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl