Laurine van Riessen
NOS Schaatsen

Van Riessen opent de WK sprint

Bij de loting voor de eerste 500 meter voor vrouwen tijdens de WK sprint in Astana is Laurine van Riessen gekoppeld aan Li Huawei. De 27-jarige Leidse is in de vierde rit de eerste Nederlander die in actie komt.

Thijsje Oenema moet het in de elfde rit opnemen tegen de Amerikaanse Brittany Bowe, Margot Boer treft Jekaterina Ajdova uit Kazachstan.

Bij de eerste 500 meter bij de mannen krijgt Pim Schipper te maken met Jonathan Garcia uit de VS. Michel Mulder en Hein Otterspeer komen in de laatste twee ritten in actie. Mulder treft Pavel Koelizjnikov, Otterspeer heeft Laurent Dubreuil als tegenstander.

Op de 1.000 meter bij de vrouwen komen in de zevende rit Thijsje Oenema en Margot Boer elkaar tegen. Laurine van Riessen neemt het in de elfde rit op tegen de Tsjechische Karolina Erbanová.

De Nederlandse schaatsers rijden op de eerste 1.000 meter vlak achter elkaar. Samuel Schwarz is in rit elf de tegenstander van Michel Mulder. Een rit later treft Pim Schipper de Kazach Denis Koezin en weer een rit later moet Hein Otterspeer aantreden tegen Nico Ihle.

De WK sprint zijn zaterdag- en zondagmiddag LIVE te volgen via NOS.nl en NPO 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl