NOS Voetbal

De Boer ook volgend jaar bij Ajax

De Boer is nog niet klaar bij Ajax

Frank de Boer is ook volgend seizoen trainer van Ajax. "Er staat hier een goed fundament waar ik perspectief in zie. Ik voel me hier senang en ben nog niet klaar bij Ajax", verklaarde hij op een persconferentie in Amsterdam.

De Boer staat nog tot medio 2017 onder contract bij Ajax, maar liet eerder dit jaar doorschemeren dat hij openstond voor een mooie buitenlandse club. Na vier landstitels op rij toonden onder meer Liverpool, Tottenham Hotspur en Newcastle United interesse in de 44-jarige Noord-Hollander.

Met zijn besluit om in ieder geval komend seizoen hoofdtrainer te blijven, heeft De Boer aan alle speculaties een einde gemaakt.

Column Joep: Fred en Frank

"Ik doe niet open"

"Ik wilde graag duidelijkheid geven en dat geeft een bepaalde rust", aldus De Boer. "Er is genoeg perspectief met spelers met langlopende contracten. Er is nog steeds chemie en de spelers zijn nog altijd gretig om iedere dag beter te worden. En natuurlijk speelt mijn gezinssituatie ook mee."

Concrete belangstelling was er op dit moment niet, zei De Boer. "Maar als een club nu aan de bel trekt bij Marc Overmars, dan weten ze in ieder geval dat ik niet opendoe."

De Ajax-spelers waren in ieder geval blij dat de trainer ook volgend seizoen blijft. "Deze rotkop staat ook volgend jaar weer voor de groep, heb ik ze gezegd. Toen moesten ze lachen."

2011: De Boer wil nog tien jaar blijven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl