NOS Voetbal

Waarom gaan Rutten en Feyenoord niet samen verder?

Fred Rutten en Feyenoord willen maandag pas een verklaring geven over de breuk tussen de hoofdtrainer en de Rotterdamse club. Commentator Ronald van der Geer hoorde Rutten tijdens de persconferentie wel een 'slip of the tongue' maken.

"Hij zei dat hij niet weet waar zijn toekomst ligt. Daarmee heeft hij bevestigd wat we allemaal al wisten: waar zijn toekomst ligt is onbekend, maar in ieder geval niet in Rotterdam", zegt Van der Geer.

Waarom?

Dat gegeven roept meteen een volgende vraag op: waarom stopt Rutten bij Feyenoord? Volgens Van der Geer is het een optelsom van factoren. "Een paar weken geleden wilde Feyenoord nog graag door met Rutten. En Rutten wilde ook graag bij Feyenoord blijven. Maar daarna zijn er toch wat zaken voorgevallen."

Feyenoord was in een houdgreep van de trainer gekomen.

Ronald van der Geer

Gebrek aan visie

"Zo wilde Rutten het vizier al heel snel richten op het volgende seizoen", zegt Van der Geer. "Rutten wilde een speler halen in de winterstop, zodat hij hem een half jaar kon laten wennen en hij alvast de gaten van in de zomer vertrekkende spelers zou kunnen opvullen."

"Want het is nog steeds een doorn in het oog van Rutten dat hij met een achterstand aan het seizoen is begonnen. Hij had zijn selectie pas op 1 september rond. Rutten verweet Feyenoord daarin een gebrek aan visie."

Houdgreep

Feyenoord daarentegen had het idee dat het zo langzamerhand in een houdgreep van de trainer was gekomen, weet Van der Geer. "Omdat hij de beslissing steeds maar bleef uitstellen, terwijl Feyenoord snel duidelijkheid wilde, was de club de regie aan het kwijtraken. Dat is door de raad van commissarissen heel hoog opgenomen."

"Er is ook tegen technisch directeur Martin van Geel gezegd dat hij stappen moest gaan ondernemen en een beslissing moest gaan forceren. Dit is waarschijnlijk de uitkomst geworden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl