Mark Verheijen bij zijn installatie als Kamerlid
NOS Nieuws

'Conclusies over Verheijen best hard'

Twee weken lang bekeek de Commissie Integriteit van de VVD de declaraties van het in opspraak geraakte Kamerlid Mark Verheijen. De conclusie: Verheijen hield zich niet aan de partijregels. Het Kamerlid heeft aangegeven dat hij nu opstapt.

"Ik moet zeggen dat de commissie de lat wat betreft integriteit zeer hoog legt", zegt politiek redacteur Joost Vullings. "Als je al die details over zijn declaraties leest, dan is het allemaal wat slordig van Verheijen, maar ik lees hier bepaald niet het verhaal van een misdadiger."

"Hij moest soms als gedeputeerde naar Den Haag en ging daar vervolgens ook dingen voor de partij doen. Daar werd hij dan in de dienstauto naartoe gebracht en waar leg je dan die kosten neer? Daarover had hij het gesprek moeten aangaan."

Politiek besluit

De regels zijn niet altijd goed toegepast, maar het vertrek van Verheijen moet volgens Vullings vooral worden gezien als een politiek besluit. "Mark Verheijen is een echt politiek dier. Hij ziet dat er naast die declaratiekwesties ook andere zaken spelen. Bovendien hindert hij de campagne van de VVD: hij is een blok aan het been, daarom stapt hij op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl