Jerzy Dudek haalt Ajax uit de koker
NOS Voetbal

Ajax loot Dnjepr in achtste finales

Ajax speelt in de achtste finales van de Europa League tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk.

De Amsterdammers beginnen op 12 maart met een uitwedstrijd in Kiev. De return is een week later op 19 maart in Amsterdam. Dat was vrijdagmiddag het resultaat bij de loting in het Zwitserse Nyon.

Oorlogssituatie

De huidige nummer drie van Oekraïne speelt door de oorlogssituatie in Zuid-Oost Oekraïne zijn thuiswedstrijden op dit moment in hoofdstad Kiev.

Dnjepr schakelde dit seizoen eerst Hajduk Split uit en overleefde daarna een groep met Internazionale, FK Qarabag en Saint-Étienne. Daar kwam wel het nodige geluk bij kijken. Dnjepr eindigde als tweede in de groep met één punt meer dan Qarabag, maar de Azerbeidzjanen werden in hun laatste groepsduel met Internazionale (0-0) ernstig benadeeld.

Qarabag dacht te gaan winnen toen de bal via een Italiaans been in het Milanese doel verdween, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegens buitenspel. Dnjepr klopte vervolgens Olympiakos Pireaus in de knock-outfase (2-0 en 2-2).

Eind 2012 speelde PSV in de groepsfase van de Europa League tegen Dnjepr. De Eindhovenaren verloren twee keer van de club uit Oekraïne (2-0 en 1-2). AZ was in oktober 2005 met 2-1 te sterk in een uitduel met Dnjepr in de UEFA Cup.

Dost en De Guzman

Bas Dost en VfL Wolfsburg maken zich op voor een pittige ontmoeting met Internazionale. Jonathan de Guzman treft met Napoli het Russische Dinamo Moskou.

Voor de kwartfinales van de Europa League wordt opnieuw geloot. De finale van vindt plaats op woensdag 27 mei in het Poolse Warschau.

Complete loting

Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oek)-Ajax
Everton (Eng)-Dinamo Kiev (Oek)
FC Zenit (Rus)-Torino (Ita)
VfL Wolfsburg (Dui)-Internazionale (Ita)
Villarreal (Spa) -Sevilla (Spa)
Napoli (Ita)-Dinamo Moskou (Rus)
Club Brugge (Bel)-Besiktas (Tur)
Fiorentina (Ita)-AS Roma (Ita)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl