NOS Voetbal

Rutten en Feyenoord na dit seizoen uit elkaar

Rutten en Feyenoord na dit seizoen uit elkaar

Fred Rutten vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord. De trainer, die bezig is aan zijn eerste seizoen in De Kuip, zal zijn aflopende contract niet verlengen.

Rutten verwijt de leiding een gebrek aan visie op transfergebied en Feyenoord vindt dat de trainer de club te lang aan het lijntje heeft gehouden. Pas maandag, een dag na het duel met FC Utrecht, willen beide partijen de breuk bekendmaken.

Gisteravond na de wedstrijd tegen AS Roma liet Rutten al weten dat voor hem duidelijk was of zijn toekomst bij Feyenoord lag of niet. Ook de club was daarvan op de hoogte.

Weinig perspectief

In de zomer vertrokken Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pelle bij Feyenoord zonder dat hun vervangers voorhanden waren. Die kwamen pas later, waardoor Rutten met een achterstand aan het seizoen begon.

Daarom wilde Rutten het vizier dit seizoen al vroeg op volgend seizoen richten, maar hij werd daarbij in zijn ogen te weinig gesteund door de club. Gevolg: Rutten zag steeds minder visie en perspectief in Rotterdam, juist terwijl de club zijn contract wilde verlengen.

Een beslissing daarover bleef Rutten voor zich uitschuiven en dat was weer tegen het zere been van de clubleiding. Beide partijen stevenden recht op een breuk af en die is er nu ook gekomen.

Terugkeer bij Twente?

Rutten wordt al in verband gebracht met zijn oude liefde FC Twente, waar hij als technisch directeur aan de slag zou kunnen gaan. Zelf ontkent hij dat.

Deze week werd bekend dat Cees Lok in Enschede stopt als technisch manager. Rutten was van 1993-2001 en 2006-2008 als assistent- en hoofdtrainer actief voor de club uit Enschede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl