Francesco Totti, volgens de Gazzetta man van de wedstrijd
NOS Voetbal

Italianen opgelucht na Europese avond

'Super Roma', kopt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport een dag na het gewonnen Europa League-duel met Feyenoord in De Kuip. In de Italiaanse kranten overheerst op vrijdag de opluchting: het is rustig gebleven rondom de wedstrijd in Rotterdam én alle Italiaanse ploegen zijn door naar de volgende ronde in Europa.

Alle ploegen door

"Dat alle clubs door zijn, dat staat op de voorpagina en daar zijn ze hier het meest tevreden over", zegt Italië-correspondent Rop Zoutberg vanuit Rome.

Italiaanse media zijn ook opgelucht dat de veiligheidsmaatregelen in Rotterdam stand hebben gehouden, op een paar kleine incidenten na. De Gazzetta schrijft over een 'surrealistische stilte' in de havenstad op de dag van de wedstrijd.

Banaan

Ook wordt er in Italië geschreven over de opblaasbanaan die op het veld werd gegooid. "Daar wordt hier een groot nummer van gemaakt. Het wordt gezien als een enorm racistische uiting van de Feyenoord-supporters. Ook dat haalt in Italië de voorpagina's, maar over de uitleg verschilt men hier nogal van mening", aldus Zoutberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl