LeBron James bezoekt een basketbalwedstrijd van zijn zoon
NOS Sport

Treedt LeBron Junior in de voetsporen van pa?

Zelf was LeBron James in zijn high school-periode een van de meest begeerde spelers van de Verenigde Staten. Nu zijn zoon LeBron James Junior dezelfde basketbalgenen als zijn vader lijkt te hebben, gaan scouts nog een stapje verder. 'Bronny' is pas tien jaar oud, maar nu al vechten college-teams om zijn aandacht. Tot grote ergernis van vader James.

'Junior' heeft volgens zijn vader al meerdere studiebeurzen aangeboden gekregen van onbekende scholen. "Het is te gek voor woorden", zegt de sterspeler van Cleveland Cavaliers in een interview met een Amerikaanse radiozender. "Dit zou verboden moeten worden. Tien jaar oude kinderen horen niet achterna gezeten te worden."

James wil vooral dat zijn zoon geniet van zijn jeugd. "Hij moet zo lang mogelijk nog kind kunnen zijn. Hij houdt van basketbal, maar ook van videospelletjes en huiswerk maken. Daar gaat het om."

Trotse papa

Afgelopen weekend won 'Bronny' met zijn team het John Lucas All-Star Weekend-toernooi, een lokale wedstrijd voor jonge spelers. Na afloop verscheen er een video waarop de acties van de jonge James te zien zijn. Zijn vader zette na afloop vol trots de foto's op sociale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl