Rick van der Ven
NOS Sport

Recurveteam naar finale EK indoor

De Nederlandse handboogschutters hebben op de EK indoor in het Sloveense Koper de finale op het onderdeel recurve bereikt. De ploeg strijdt zondag tegen Italië om de gouden medaille.

Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Jan van Tongeren hadden in de eerste ronde een bye. In de kwartfinales wonnen ze nipt van Wit-Rusland, dat pas na verlenging verslagen werd. In de halve finales ging het een stuk makkelijker en werd Duitsland met 6-2 aan de kant geschoven.

Oranje is in Koper titelverdediger. Twee jaar geleden wonnen Van der Ven en Van den Berg samen met Rick van den Oever in de finale van Rusland. De Russen gingen ditmaal in de halve finales met 5-1 onderuit tegen Italië.

Op het niet-olympische onderdeel compound won het damesteam brons. Inge van Caspel, Martine Couwenberg en Inge Enthoven-Mokkenstorm verloren in de halve eindstrijd met 226-233 van Italië, maar waren Oekraïne (227-227) vervolgens na drie extra pijlen wel de baas. Op dit onderdeel kwamen maar vier landen in actie. Rusland werd wereldkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl