De ludieke poster van E3 Harelbeke
NOS Wielrennen

Organisatie E3 Harelbeke verwijdert poster

De Belgische wielerkoers E3 Harelbeke gaat zijn reclameaffiches niet verder verspreiden. Niet alle Belgen konden de ludieke wedstrijdposter waarderen. Ook de UCI trok aan de bel.

De organisatie had affiches laten maken met daarop een mannenhand die in een bil van een rondemiss wil knijpen. De afbeelding gaat gepaard met de tekst: "Wie 'knijpt' ze in Harelbeke?"

Het affiche verwijst naar het incident bij de Ronde van Vlaanderen in 2013. De Slowaak Peter Sagan, vorig jaar winnaar in Harelbeke, kneep toen bij de huldiging in de bil van een van de rondemissen.

Sagan kon zich niet bedwingen na de Ronde van Vlaanderen in 2013, rechts winnaar Cancellara

Ook kritiek UCI

In België was niet iedereen het eens met deze creatieve actie. Zo eiste het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen stopzetting van de campagne. De "zeer ontevreden" internationale wielerunie UCI wees in een statement de wielerkoers op zijn verantwoordelijkheden.

E3 Harelbeke besloot daarop de affiches niet verder te verspreiden. "Niemand heeft zin om naar de rechtbank te moeten en advocaten te moeten betalen. Dat geld kan beter op een andere manier gebruikt worden", lichtte de organisatie toe.

Niki Terpstra kon zich in 2014 op het podium in Harelbeke wel inhouden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl