Het gestolen doek van Picasso uit 1911
NOS Nieuws

Gestolen Picasso-doek na jaren teruggevonden

Een kostbaar Picasso-schilderij dat in 2001 werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York. Het werd onlangs met de post verstuurd vanuit België.

Het doek 'La Coiffeuse' (de kapster) verdween eind 2001 uit het Centre Pompidou. Toen er een uitleenverzoek kwam en medewerkers van het kunstcentrum het schilderij niet konden vinden, bleek pas dat het was gestolen. Sindsdien was het spoorloos.

Vrolijk kerstfeest

Twee maanden geleden kregen Amerikaanse douanemedewerkers een pakketje in handen waarop stond vermeld dat het een vrijwel waardeloos kunstwerkje was ter waarde van 37 dollar. Het was vanuit België als kerstcadeautje verstuurd door ene Robert. De bestemming was een opslagruimte in New York.

De douanemedewerkers vertrouwden het niet en vroegen Amerikaanse en Franse kunstexperts ernaar te kijken. Toen bleek dat de zending een stuk waardevoller was dan op het verpakkingslabel stond vermeld.

In 2001 werd de waarde van het schilderij nog geschat op 2,5 miljoen euro, maar het is nu waarschijnlijk veel meer waard. Het doek, dat in 1911 werd geschilderd, gaat nu terug naar de Franse overheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl