Fred Rutten in gesprek met de scheidsrechter
NOS Voetbal

Ergernis bij Feyenoord over arbitrage

Fred Rutten hield zich aanvankelijk kalm na afloop van de ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma, waarbij de Rotterdammers werden uitgeschakeld in de Europa League. Na afloop stond hij stil bij de tumultueuze wedstrijd: "Op het veld en daarbuiten gebeurde er van alles."

"Ik heb dat nog niet eerder in mijn loopbaan meegemaakt. Ik heb heel veel inconsequente beslissingen gezien. Na afloop hoorde ik dat een speler van AS Roma een rode kaart had moeten hebben vanwege een elleboogstoot. Die kreeg hij niet en Te Vrede moet er bij ons wel af vanwege een overtreding. Ik heb beide zaken nog niet goed kunnen zien. Maar inconsequent lijkt het wel."

AS Roma was ook volgens Rutten de betere ploeg, zeker in de eerste helft. "Na de rode kaart van Te Vrede maakten wij onverwacht de gelijkmaker. Maar daarna was het snel weer 2-1 voor de Italianen en toen was de energie bij ons weg. Het toernooi in de Europa League is over, helaas. Natuurlijk blijf ik met veel vraagtekens zitten, ook over de arbitrage."

Clasie: we speelden tegen 5, 6 man extra

Rutten ergert zich

Rutten had zich vooral geërgerd aan het optreden van de Franse scheidsrechter Turpin, nadat die woedend had gereageerd op het werpen van een opblaasbanaan in de eerste helft. "De scheidsrechter begon over rascisme en dat hij bij een volgende keer actie zou ondernemen. Ik vond dat veel te ver gaan. Wij hebben bij Feyenoord ook donkere spelers."

Dat er na rust zoveel rotzooi op het veld werd gegooid, keur ik niet goed. Daarmee wordt de club benadeeld. Maar ik begrijp onze aanhang wel. Die voelde zich toch behoorlijk benadeeld."

Gudde: doodziek van elke boete

Twee keer rood

Overigens kreeg niet alleen veldspeler Te Vrede rood. Ook reservedoelman Erwin Mulder moest in het tweede bedrijf vertrekken. Hij was het speelveld ingelopen na de gelijkmaker van invaller Elvis Manu en zou zich volgens de vierde official ongepast hebben gedragen.

Aanvoerder Jordy Clasie zei dat niet zozeer de nederlaag, als wel het optreden van de arbitrage tot veel frustratie leidde. "De scheidsrechter is van grote invloed geweest op het verloop. In plaats dat wij in de eerste helft met een man meer komen te spelen, omdat De Rossi een elleboogstoot uitdeelt, krijgt in de tweede helft Te Vrede rood voor een overtreding die geen rood is en moeten wij verder met een man minder."

"Een aantal zaken klopte niet, maar de arbitrage was daar vooral schuldig aan. Wat je ons kunt verwijten, is dat wij niet goed speelden en in de 47ste minuut mag je nooit een goal tegen krijgen. Dat is op dit niveau heel dom", aldus Clasie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl