Teleurstelling bij de Feyenoord-spelers
NOS Voetbal

Europees fiasco Feyenoord tegen AS Roma

Feyenoord is er niet in geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken. Na het knappe gelijkspel in Rome (1-1) ging het in De Kuip in vele opzichten lelijk mis. In een opgefokte sfeer trok AS Roma in een duel dat bol stond van de irritatie, maar nauwelijks goed voetbal opleverde, met 2-1 aan het langste eind.

Tel daar een blessure voor Colin Kazim-Richards, rood voor zijn vervanger Mitchell te Vrede en reservedoelman Erwin Mulder en een onderbreking wegens ongeregeldheden bij op en de conclusie is duidelijk: uithuilen en volgend seizoen beter.

Na een wat rommelig begin, met de eerste onhebbelijkheden over en weer, was het Feyenoord dat als eerste aan voetballen toekwam. Dat leverde een paar goede aanvallen, maar nog geen grote kansen op.

Twee kansen voor Totti

De eerste mogelijkheden waren voor Francesco Totti. Nadat Karim El Ahmadi zich bij het uitverdedigen knullig had verslikt in de bal, probeerde de oude meester het met een lob die maar net naast zeilde. Twee minuten later schampte Totti uit een vrije trap de paal.

Jens Toornstra deed iets terug met een afstandsschot dat op het natte veld door doelman Lukasz Skorupski met moeite werd verwerkt. Het uitvallen van speerpunt Kazim-Richards, die na nog geen half uur spelen in de sprint een hamstringblessure opliep, was een streep door de rekening voor de Rotterdammers. De ploeg leek er behoorlijk door van slag en gaf het initiatief uit handen.

  • Pro Shots
    Colin Kazim-Richards moet het veld verlaten met een hamstringblessure.
  • Pro Shots
    Mitchell te Vrede vervangt Kazim-Richards
  • Pro Shots
    Daniele De Rossi uit zijn dak bij de 1-0
  • Pro Shots
    De supporters van Feyenoord
  • Pro Shots
    Adem Ljajic (r) zet AS Roma op 0-1 tegen Feyenoord
  • NOS
    Mitchell te Vrede krijgt rood van de scheidsrechter

Geagiteerd publiek

Een schot van Miralem Pjanic werd nog gekraakt, maar in de extra tijd van de eerste helft werd de Feyenoord-defensie uitgespeeld. Adem Ljajic tikte de bal uit een hoge voorzet bij de tweede paal beheerst over de uitlopende doelman Kenneth Vermeer.

AS Roma richtte zich na de rust op het ontregelen van het spel en kreeg daarbij hulp van arbiter Clément Turpin die Te Vrede na een te late, onbesuisde tackle op Kostas Manolas met rood bestrafte. Het toch al geagiteerde publiek reageerde door van alles op het veld te gooien. De Franse arbiter, die voor rust al was geconfronteerd met een opblaasbanaan die naar een Roma-speler werd gegooid, besloot tijdelijk de kleedkamer op te zoeken.

Voor de tien resterende Feyenoorders leek er na een afkoelingsperiode weinig eer meer te behalen, maar twee minuten na de hervatting was de stand zowaar gelijk. Invaller Elvis Manu kon, nadat El Ahmadi de bal had onderschept, zomaar rechtdoor lopen en afdrukken.

De vreugde was van korte duur; Vasilis Torosidis ontsnapte weer twee minuten later uit de rug van Terence Kongolo en bediende Gervinho die de bal van dichtbij kon intikken: 1-2.

Feyenoord probeerde het daarna nog wel, maar het geloof in een goede afloop was verdwenen. AS Roma werd wel ver teruggedrukt, maar meer dan twee halve kansjes voor de ijverige Manu en een poging van Kongolo leverde het wanhoopsoffensief de thuisploeg niet meer op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl