Bas Dost kwam niet tot scoren
NOS Voetbal

Dost met Wolfsburg naar laatste zestien

Bas Dost bleef bij VfL Wolfsburg zowaar eens zonder doelpunten in de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal, maar de twee treffers van de spits vorige week in eigen stadion (2-0) bleken genoeg voor een vervolg in het Europese bekertoernooi.

De return in Lissabon leverde geen doelpunten op: 0-0. Dost bleef zodoende op elf treffers in 2015 staan.

Everton versloeg Young Boys met 3-1 dankzij doelpunten van de Belgische internationals Romelu Lukaku (twee) en Kevin Miralles. De Engelsen wonnen in Zwitserland al met 4-1, vooral door drie treffers van Lukaku, en zitten ook bij de laatste zestien van de Europa League.

  • Pro Shots
    Jonathan de Guzman
  • AFP
    Ibrahim Afellay in duel met Jaba Kankava

Door een treffer van Jonathan de Guzman heeft Napoli met 1-0 gewonnen van Trabzonspor. Na de 4-0 overwinning in het eerste duel was de wedstrijd in Napels eigenlijk een formaliteit.

Ibrahim Afellay redde het net niet met Olympiakos Piraeus. Het thuisduel met Dnipro Dnipropetrovsk eindigde in 2-2, het eerste duel werd met 2-0 gewonnen de Oekraïeners.

Kostantinos Mitroglou zette de Grieken na een kwartier op voorsprong, maar de gelijkmaker van Artem Fedetskyy zorgde voor een domper. In de slotminuut leek Olympiakos het duel in ieder geval nog te winnen door een benutte strafschop. Maar ook dat was de Grieken niet gegund: Nikola Kalinic zorgde voor de eindstand.

Ruud Vormer (r) in duel met Kasper Risgard

Club Brugge, met Ruud Vormer in de gelederen, heeft voor het eerst sinds 2004 de achtste finales van de Europa League bereikt. De formatie uit België was donderdag opnieuw te sterk voor het Deense Aalborg (3-0). Het elftal van trainer Michel Preud'homme zegevierde vorige week al met 3-1 in Denemarken.

Club Brugge dankte de tweede zege op Aalborg aan doelpunten van Víctor Vázquez, Obbi Oulare en Boli Bolingoli Mbombo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl