Joost Luiten
NOS Sport

Luiten in middenmoot in Florida

Golfer Joost Luiten is zijn Amerikaanse Tour donderdag begonnen met een moeizame openingsronde bij de Honda Classic in Florida.

Op de banen van Palm Beach Gardens draaide de 29-jarige Bleiswijker een rondje van 71 slagen, één boven het baangemiddelde.

Luiten zette twee birdies tegenover drie bogeys. Voorlopig staat de beste Nederlandse golfer daarmee in de middenmoot van het toernooi uit de Amerikaanse PGA Tour.

Jim Herman gaat na de eerste dag aan de leiding. De 37-jarige Amerikaan kwam met vijf birdies uit op 65 slagen, één minder dan zijn landgenoot Brendan Steele.

Luiten kwam een maand geleden in Dubai voor het laatst in actie. "Maar in de tussentijd heb ik natuurlijk niet stilgezeten. Ik ben al meer dan een week in Amerika en heb samen met mijn coaches goed kunnen trainen", schrijft de Bleiswijker op zijn website.

Door de straffe wind liet Luiten naar eigen zeggen donderdag een paar slagen liggen. "Jammer, want ik speelde best goed. Toch sta ik er met +1 nog prima bij. Er is nog van alles mogelijk in de rest van het toernooi."

Huizing op Joburg Open

Op de Europese Tour zette Daan Huizing in Johannesburg een ronde van 70 slagen neer, één onder het baangemiddelde. Na de eerste dag van het Joburg Open staat Huizing daarmee op de gedeelde 88ste plaats.

Aan kop van de ranglijst gaan drie Zuid-Afrikaanse golfers. Nic Henning evenaarde het baanrecord met een ronde van 62 slagen. Hij wordt in eigen land op de voet gevolgd door zijn landgenoten Tjaart van der Walt en Titch Moore. De Belg Thomas Pieters heeft ook één slag achterstand op Henning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl