Tolgay Arslan scoorde in de wedstrijd en benutte de laatste strafschop
NOS Voetbal

Besiktas schakelt Liverpool verrassend uit

Besiktas heeft het grote Liverpool uitgeschakeld in de Europa League. In Engeland was een benutte strafschop van Mario Balotelli voldoende voor de overwinning, in Turkije moest een strafschoppenserie uitkomst brengen.

Tolgay Arslan had Besiktas in de tweede helft op voorsprong gebracht en schoot in de strafschoppenserie de laatste penalty achter doelman Simon Mignolet van Liverpool. De afgelopen zomer van Southampton overgenomen Dejan Lovren schoot over, waarna een waar volksfeest losbarstte in Istanboel.

Liverpool voetbalde niet in de sterkst mogelijke samenstelling. Trainer Brendan Rodgers miste de geblesseerde Steven Gerrard, Jordan Henderson en Lucas Leiva.

Met het oog op de komende competitiewedstrijd tegen Manchester City wilde hij geen risico nemen met de licht gekwetste Mamadou Sakho en Philippe Coutinho.

Vitolo bezorgt Sevilla met twee treffers de overwinning

Bekerhouder Sevilla in achtste finales

Sevilla maakt nog steeds kans om voor het tweede jaar op rij de Europa League te winnen. De Spaanse club won in Duitsland ook het tweede duel met Borussia Mönchengladbach: 2-3.

Dat was na de benauwde overwinning in eigen stadion (1-0) ruim voldoende om de laatste zestien van het Europese bekertoernooi te halen.

Vitolo

Sevilla kwam in het eerste half uur in het Borussia-Park twee keer op voorsprong, door Martin Stranzl (eigen doelpunt) en Vitolo. Granit Xhaka en Thorgan Hazard brachten de Duitse ploeg steeds langszij.

Het laatste woord was in de slotfase echter voor Vitolo die Sevilla de winst bezorgde. 'BMG' stond toen nog met tien man op het veld na rood voor Xhaka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl