NOS Nieuws

Heli-beelden van crash in Den Hoorn met ex-minister

Achtervolgingsbeelden uit politieheli

De politie heeft donderdag in de rechtbank spectaculaire helikopterbeelden laten zien van een ongeluk in november dat werd veroorzaakt door een auto met vluchtende inbrekers. Het gaat om een ongeluk in Den Hoorn, in de gemeente Schipluiden, waarbij voormalig minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt betrokken was.

Drie inbrekers zaten in een illegale taxi om weg te komen na een inbraak. De 25-jarige chauffeur van de taxi, die volgens eigen zeggen niet wist dat hij inbrekers in zijn auto had, reed als een dolle.

Hij verklaarde vandaag in de rechtszaal dat hij vluchtte omdat hij zonder rijbewijs in een gestolen auto reed. De chauffeur knalt uiteindelijk frontaal op de auto van Van Bijsterveldt.

Zwemmend en rennend

Op de helikopterbeelden is te zien dat de auto van Van Bijsterveldt in een sloot belandt en dat een politieauto achter op de illegale taxi botst. De chauffeur van taxi blijft daarna nog lange tijd zwemmend en rennend uit handen van de politie.

Dankzij de helikopter, die hem blijft volgen, lukt het de politie uiteindelijk om de man te arresteren. "Dit is een grote meerwaarde voor agenten op de grond", zei woordvoerder Jelleke van Rantwijk tegen Omroep West. "De heli heeft een veel breder blikveld en kan ook blijven volgen wanneer auto's of motoren dat niet meer kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl