Ajax-spelers vieren de overwinning
NOS Voetbal

De Boer: hopelijk trekken we de lijn door

Voor de return tegen Legia Warschau wist Frank de Boer een ding zeker: Ajax moest een keer scoren. Dat de Amsterdammers uiteindelijk drie goals maakten en al vrij snel de buit binnen hadden, noemde de coach een droomscenario waarop hij echt niet had gerekend.

"Legia moest aanvallen om de achterstand van een doelpunt goed te maken. Daardoor zouden wij ruimte krijgen en profiteren. Ik had echter niet verwacht dat wij zo effectief zouden zijn en binnen een kwartier al twee doelpunten maakten waardoor Legia veel moest scoren," aldus De Boer.

Minpunten

"Wij hebben een uur goed gespeeld en hopelijk trekken wij die lijn door. Maar ik heb ook minpunten gezien. Het laatste half uur was niet goed. Dan moet je professioneel de wedstrijd uitspelen en dat deden wij niet. Wij werden gemakzuchtig waardoor de tegenstander kansen kreeg. Ik weet dat het verleidelijk is met een 3-0 score halverwege de taken wat minder geconcentreerd uit te voeren maar dan moet je toch zakelijk zijn. Dan komen de extra kansen er echt wel."

Prettig aanzien

Het feit dat Ajax de achtste finales van de Europa League heeft gehaald kan het seizoen voor de landskampioen nog een prettig aanzien geven. Want in de competitie lijkt de achterstand op PSV onoverbrugbaar. Daar gaat De Boer ook vanuit. "Wij hebben nu nog twee doelstellingen. De tweede plek die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League vasthouden en ver komen in de Europa League."

"Dat laatste zal heel lastig worden, want er zitten veel sterke ploegen bij. Maar als Ajax moeten wij ons laten zien, aantonen hoe goed wij in werkelijkheid zijn. Dat kan in de Europa League. "

Centrumverdediger

Nick Viergever, die in de Poolse hoofdstad weer als centrumverdediger was opgesteld, erkende eerlijk dat Ajax van de snelle goals had gedroomd. "En als dat dat uitkomt, is het heerlijk voetballen, zegt Viergever. "Wij hadden een zware openingsfase verwacht met veel druk van Legia. Maar wij scoorden al heel gauw en vervolgens ging Legia meteen lange ballen spelen. Dat was niet zo moeilijk voor ons. Ik heb echt genoten van deze wedstrijd. "

Viergever erkende dat Ajax optimaal had geprofiteerd van het feit dat er geen publiek bij het duel met Legia Warschau aanwezig mocht zijn. "Ik heb normaal gesproken liever ook een heksenketel, maar dit kwam ons wel goed uit. Legia heeft veel baat bij de fanatieke aanhang en die was er nu niet," aldus Viergever. "Ik denk dat Legia er moeite mee had zonder de fanatieke aanhang te moeten spelen. Het was in elk geval in ons voordeel. '

Kraker

Ajax gaat volgens de verdediger met veel vertrouwen zondag naar Eindhoven voor de kraker met PSV. "Wij moeten laten zien wat Ajax waard is. Wij zijn uit op revanche, want de nederlaag in de Arena zijn wij nog niet vergeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl