Arek Milik scoorde tweemaal
NOS Voetbal

Ajax met ruime zege verder in Europa

Ajax heeft mede dankzij twee treffers van Arek Milik de achtste finales van de Europa League bereikt. Uit werd met 3-0 gewonnen van Legia Warschau, dat eerder al met 1-0 werd geklopt.

De Amsterdammers hadden de buit na minder dan een kwartier al binnen. Net toen Legia aan een offensief leek begonnen, sloeg Milik knap toe. De spits ving bij de middenlijn een uittrap op van Jasper Cillessen, snelde richting de zestien en haalde na een mooie voetbeweging doeltreffend uit.

Even later werkte Nick Viergever uit een voorzet van Ricardo Kishna de bal langs de mistastende Poolse doelman, zonder daar trouwens zelf veel weet van te hebben. Ajax kwam niet in problemen, al bood Ricardo van Rhijn de Polen bijna de helpende hand. Met de borst werkte hij de bal langs Cillessen, om zelf nog net op de lijn redding te brengen.

Kort voor rust lanceerde Kishna met een mooie pass Milik, die tegen zijn landgenoten beheerst 3-0 maakte. Door effectief om te springen met de kansen zat Ajax, zonder groots te spelen, op rozen.

  • Pro Shots
    Geen supporters op de tribune
  • Pro Shots
    Nick Viergever zorgt voor 0-2
  • Pro Shots
    Daley Sinkgrave in duel met Ivica Vrdoljak
  • Pro Shots
    Arek Milik passeert de keeper: 3-0

Tweede helft

In het desolate, lege stadion - supporters waren wegens eerder wangedrag niet welkom - begon Ajax met Daley Sinkgraven voor Davy Klaassen aan de tweede helft, die niet meer was dan een formaliteit.

Legia probeerde er nog wat van te maken. De bal was dan ook vaak op de Amsterdamse helft, maar de overtuiging bij de Polen ontbrak. Daar konden ook de steeds maar zingende Poolse supporters buiten het stadion (binnen te horen), niets aan veranderen.

Aan Poolse zijde onderscheidde Michail Kucharczyk zich nog door alleen voor het doel ver, heel ver over te schieten. Cillessen had nog een knappe reflex in huis op een kopbal van Tomasz Jodłowiec (de gedachten gingen meteen terug naar zijn flitsende reddingen in Amsterdam), maar voor de in dit geval spreekwoordelijke neutrale toeschouwer viel er verder weinig meer te genieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl