Teleurstelling bij Luuk de Jong

FC Zenit stoot PSV uit de Europa League

PSV is er niet in geslaagd de achtste finales te bereiken in de Europa League. FC Zenit, dat in Eindhoven wat gelukkig met 1-0 had gewonnen, won in eigen huis overtuigend met 3-0.

Waar Zenit in de heenwedstrijd vooral afwachtend speelde, koos het nu van meet af aan voor de aanval. Hulk en Danny zorgden al snel voor het nodige gevaar voor het Eindhovense doel, al kwam PSV in de beginfase nog niet echt in de problemen.

PSV scoorde zelfs, na twintig minuten, maar de treffer van Luuk de Jong (een kopbal uit een corner) werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn was geweest. Na een half uur verschalkte Rondón doelman Jeroen Zoet met een slimme voetbeweging na een voorzet van Danny.

• AFP
    Wel lachende gezichten bij FC Zenit
  • EPA
    Luuk de Jong (l) in duel met Luis Neto
    PSV druipt af na de nederlaag tegen FC Zenit

Hulk haalt uit

De tweede helft was amper onderweg toen Hulk het duel al min of meer op slot gooide. Hij dribbelde vanaf links naar binnen, haalde uit vanaf een metertje of twintig en zag zijn poeier langs de vergeefs graaiende Zoet in de binnenkant van het zijnet verdwijnen.

De eredivisie-koploper stond voor de schier onmogelijke opdracht om nog drie keer te scoren in amper drie kwartier. Een van richting veranderd schot van Georginio Wijnaldum leverde net geen treffer op en toen De Jong de na hands van Ezequiel Garay toegekende strafschop miste, was de wedstrijd wel gespeeld.

De koploper van de Russische competitie kwam daarna ook nog op 3-0 via Rondón, die een door Zoet gekeerde uithaal van Hulk van dichtbij binnentikte.