Victoria Azarenka lijkt weer helemaal terug op haar oude niveau
NOS Sport

Indrukwekkende overwinning Azarenka op Wozniacki

Victoria Azarenka heeft met een indrukwekkende overwinning op Caroline Wozniacki de halve finales bereikt van het WTA-toernooi in Doha.

De 25-jarige tennisster uit Wit-Rusland, die door blessureleed is afgezakt naar de 48e plaats op de wereldranglijst, klopte de nummer vijf van de wereld met 6-3 en 6-1.

Azarenka strijdt met de Amerikaanse veterane Venus Williams om een plek in de eindstrijd op het hardcourttoernooi in Qatar.

Weggezakt

De Wit-Russin won in haar carrière twee keer de Australian Open en stond een tijdje op de eerste plaats van de wereldranglijst. Door blessures is Azarenka de voorbije maanden weggezakt, maar in Doha liet ze zien op de weg terug te zijn.

Williams

Venus Williams, haar 34-jarige opponente in de halve finale, versloeg met Agnieszka Radwanska de Poolse nummer acht van de wereld: 6-4, 1-6 en 6-3.

Carla Suárez Navarro zorgde voor de grootste verrassing van de dag, door met Petra Kvitova de aanvoerster van de plaatsingslijst uit te schakelen. De 26-jarige Spaanse won in een grillige partij in drie sets: 3-6, 6-0 en 6-3. Kvitova is de nummer vier van de wereld, Suárez Navarro staat veertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl