Robin Haase tijdens het olympisch tennistoernooi op Wimbledon in 2012
NOS Sport

Pittige kwalificatie-eis NOC*NSF voor tennissers

Nederlandse tennissers die volgend jaar willen deelnemen aan de Olympische Spelen moeten nog behoorlijk stijgen op de wereldranglijst. Een plaats bij de beste veertig op de ongeschoonde wereldranglijst is de kwalificatie-eis van NOC*NSF in samenspraak met de KNLTB.

NOC*NSF stelt zich daarmee opnieuw strenger op dan de internationale tennisfederatie ITF, die een plaats in de top 56 eist. Voor de Nederlandse sportkoepel is die klassering alleen toereikend als er daarbij een top zestien-resultaat kan worden overlegd in een van de grandslams of masters-toernooien komend najaar of volgend voorjaar.

Bij de mannen is Robin Haase de best geklasseerde Nederlander: 102de. Kiki Bertens is de hoogst genoteerde Nederlandse tennisster op plaats 73.

Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek

Dubbelspel

Voor het mannen- en vrouwendubbelspel moeten Nederlandse koppels bij de beste 24 horen op basis van een ranglijst die wordt opgemaakt uit de single- en dubbelranking.

Michaëlla Krajicek staat op de lijst van beste dubbelaars op de 25ste plaats. Ze wil graag met Kiki Bertens naar Rio. Jean-Julien Rojer is veruit de beste Nederlandse dubbelaar op de tiende plaats. Bij de Spelen in Londen was hij actief in het dubbelspel met Robin Haase.

D-Day: 6 juni 2016

De ranglijst van 6 juni 2016 is bepalend. Toernooien waar vanaf het najaar aan de aanvullende eis van NOC*NSF kan worden voldaan in het enkelspel zijn de grandslams en de Masters-toernooien in Cincinnati, Montreal/Toronto, Sjanghai, Parijs, Indian Wells, Miami (mannen), Cincinnati, Montreal/Toronto, Peking, Indian Wells, Miami en Madrid (vrouwen).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl