Hoofdkantoor van technische dienstverlener Imtech in Gouda
NOS Nieuws

Imtech mogelijk weer betrokken bij schandaal

Imtech wordt opnieuw genoemd in een corruptieschandaal in Duitsland. Het gaat om een omkopingszaak uit 2012 rond de bouw van de nieuwe luchthaven van Berlijn.

Volgens de Duitse justitie hebben medewerkers van de Duitse tak van Imtech een leidinggevende van de luchthaven flinke sommen geld toegestopt. Volgens het Duitse blad Der Spiegel gaat het om 2 miljoen euro.

In ruil daarvoor kreeg Imtech 25 miljoen voor werkzaamheden die niet gepland, niet doorgerekend en nog niet uitgevoerd waren.

Vier ex-medewerkers van Imtech worden verdacht van omkoping. De oud-medewerker van de luchthaven wordt verdacht van corruptie.

Ontslagen

Een woordvoerder van Imtech in Nederland zegt kennis te hebben genomen van de berichten. "Het gaat om beschuldigingen over een periode toen het voormalige management van Imtech Duitsland nog in dienst was", zegt een woordvoerder. "In 2013 is het hele Duitse management al ontslagen wegens frauduleus handelen."

De woordvoerder zegt mee te werken met de autoriteiten bij het onderzoek naar de zaak. Imtech heeft de zaak ook intern al onderzocht. "We hebben tot nu toe geen bewijs gevonden voor deze beschuldigingen", aldus de woordvoerder.

Imtech bouwt een deel van de technische installaties op de nieuwe luchthaven. De hoofdofficier van justitie van Neuruppin zegt dat het onderzoek naar deze zaak sinds december 2014 loopt. Het zal nog wel enkele maanden duren tot er een officiële aanklacht komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl