Andy Murray kan zich niet beheersen
NOS Sport

Murray grossiert in fouten en verliest

Andy Murray is in Dubai op ontluisterende wijze uitgeschakeld. De als derde geplaatste Brit sloeg 55 onnodige fouten en gaf daarmee de zege min of meer cadeau aan Borna Coric: 1-6, 3-6.

Zoals wel vaker begon Murray gemakzuchtig aan de partij en maakte hij vooral met z'n backhand veel fouten. De pas 18-jarige Coric, voormalig nummer één bij de junioren, speelde daarentegen foutloos. Bovendien schroomde de Kroatische lucky loser niet om af en toe de aanval te zoeken.

"Ik maakte veel te veel fouten. Van het begin helemaal tot het einde", liet Murray weten. "Het ging vaak in het begin van de rally's. Ik speelde te gehaast."

ATP Dubai 2015: Murray-Coric

Coric standvastig

Murray verloor zeven games op rij, maar leek zich in de tweede set te herstellen. De standvastige Coric zorgde echter op 3-2 voor de break. Murray vertraagde daarna het spel, hopend op een inzinking bij zijn jonge opponent.

Coric leek inderdaad op 5-3 te worden bevangen door nervositeit, maar op zijn eerste matchpoint maakte een backhandreturn van Murray in de tramrails direct een einde aan de partij. Illustratief.

Ontlading bij Borna Coric na zijn zege op Murray

Nadal eerder slachtoffer

Het is niet de eerste keer dat Coric (ATP-84) een speler van de 'grote vier' klopt. Vorig jaar versloeg hij Rafael Nadal op het ATP-toernooi in Basel. Wordt Roger Federer de derde scalp van Coric? Het supertalent treft de Zwitser of Richard Gasquet in de halve finales.

Tomás Berdych bereikte ook de halve finales. De als vierde geplaatste Tsjech schakelde de Oekraïner Sergij Stachovsky uit met 6-3, 4-6, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl