NOS Nieuws

Rustig in Rotterdam na komst Roma-supporters

  • ANP
    De eerste Roma-fans in de Oude Haven
  • NOS
    Roma-supporters verplaatsen zich richting de Oude Haven
  • NOS
    Politie staat stand-by in de Oude Haven
  • NOS / Arno Leblanc
    Namens de Feyenoord-fans: "Sorry voor het vernielen van jullie fontein"
  • NOS / Henrik-Willem Hofs
    Roma-supporters komen aan op het vliegveld van Rotterdam

In het centrum van Rotterdam is het rustig na de aankomst van de eerste groepen supporters van AS Roma. De aanhangers worden opgevangen in de Oude Haven waar veel politie op de been is.

Een van de Roma-supporters zei na aankomst dat hij voor het voetbal komt en niet om herrie te schoppen. "We gaan niet doen wat er vorige week in Rome is gebeurd."

Op het Centraal Station in Rotterdam deelden de gemeente en de politie flyers uit met een Italiaanse welkomsttekst aan AS Roma-supporters.

Verontschuldigingen

Supporters zijn naar de Oude Haven gebracht waar ze in kroegjes zullen wachten tot het moment dat ze naar het stadion van Feyenoord worden gebracht voor het duel van hun club tegen Feyenoord. Vanaf 18.00 uur rijden er pendelbussen naar de Kuip.

In de Oude Haven haven zijn posters opgehangen waarop verontschuldigingen worden aangeboden voor de schade die Rotterdamse hooligans vorige week aanrichtten in Rome.

Op CS Rotterdam kregen AS Roma supporters een flyer uitgereikt

Gisteravond kwamen al supporters van de Romeinse club aan op Schiphol. Ze brachten de nacht door in Amsterdam en volgens de Amsterdamse politie hebben ze zich prima gedragen.

Vanwege het risicoduel van vanavond zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn er in De Kuip extra bufferzones tussen de supportersgroepen.

Het OM uit Rotterdam heeft vanochtend voor het eerst overleg gevoerd met de Italiaanse justitie over de supportersrellen van vorige week. Het is de bedoeling om alle relschoppers op te sporen en te straffen voor hun aandeel in de vernielingen in Rome.

Afgesproken is om de handen ineen te slaan. Het Openbaar Ministerie in Rome zal onder meer beelden beschikbaar stellen van de rellen zodat iedereen makkelijker gepakt kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl