Arsène Wenger (r) op de bank tijdens Arsenal-AS Monaco
NOS Voetbal

Britse kranten zien de ergste CL-avond van Arsenal ooit

Britse media hebben een dag na de nederlaag tegen AS Monaco geen goed woord over voor Arsenal-coach Arsène Wenger en zijn ploeg: wat een mooie reünie moest worden met de oude club van Wenger, draaide voor de trainer uit op een nachtmerrie.

In het eigen stadion verloor Arsenal met 3-1 van AS Monaco in de Champions League. 'Arsène Wenger heeft geen ideeën en geen excuses meer' en 'Arsenal zinkt naar nieuw dieptepunt in de Champions League' zijn enkele koppen in Britse media.

'Zielig en naïef'

Vooral coach Arsène Wenger moet het ontgelden in de kranten. 'De ergste Champions League-avond van Arsenal ooit, alles wat mis kon gaan, ging ook mis', schrijft The Mirror. 'Zielig, wanordelijk en naïef', kopt The Telegraph.

Sinds Wenger op de bank zit bij Arsenal heeft de Londense club elk jaar Europees voetbal gespeeld, maar de afgelopen vier jaar lukte het de Engelse club niet om zich bij de laatste acht te voegen.

Arsenal bij laatste zestien in Champions League

JaarTegenstanderUitslag
2011FC Barcelonathuis 2-1, uit 1-3
2012AC Milanthuis 3-0, uit 0-4
2013Bayern Münchenthuis 1-3, uit 2-0
2014Bayern Münchenthuis 0-2, uit 1-1

Na vier jaar op rij een moeilijke loting in de Champions League, droomde Arsenal stiekem al van de laatste acht na de loting tegen AS Monaco. Een grote fout, vinden de Britse media. Wenger was na afloop van de wedstrijd duidelijk over waar het probleem zat.

"We misten veel kansen en verdedigend waren we suïcidaal", zei de coach na afloop. "De grootste zwakte was op mentaal vlak. We waren te gehaast en te ongeduldig. Dat kan gewoon niet."

Niet alleen Wenger moest het ontgelden, ook de spelers Olivier Giroud, Per Mertesacker en Danny Welbeck kregen volop kritiek van de Britse kranten. Zo schrijft The Telegraph over Giroud: 'Hij is niet snel genoeg en mist te veel kansen'. Ook The Independent zegt dat 'Giroud in belangrijke wedstrijden niet scoort'.

Volgens The Mirror is Arsenal al een aantal jaar niet goed genoeg meer om in Europa te voetballen. Het winnen van de Champions League lukte de club nog nooit. Het dichtstbij was Arsenal in 2006, toen in de finale met 2-1 werd verloren van FC Barcelona.

Franse media

Ook de Franse media waren niet erg onder de indruk van het spel van Arsenal, met alleen maar onvoldoendes voor het team van Wenger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl