NOS Nieuws

Werkloosheid stijgt licht in januari

De werkloosheid is in januari iets gestegen ten opzichte van december. Er kwamen 2000 werklozen bij. Daardoor zijn er nu 645.000 werklozen, dat is 7,2 procent van de beroepsbevolking. Dat percentage is even hoog als in december.

De afgelopen maanden zijn er meer mensen op zoek gegaan naar werk. Doordat niet iedereen van hen meteen een baan vindt, neemt het aantal werklozen toe.

De afgelopen drie maanden steeg de werkloosheid gemiddeld met 4000 per maand. Maar ook het aantal mensen met een baan steeg, gemiddeld met 6000 per maand.

Asscher teleurgesteld

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt de stijging van de werkloosheid teleurstellend.

"We werken samen met werkgevers en vakbonden om zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden of te krijgen. We investeren in ouderen en jongeren om ervoor te zorgen dat ze ook in deze moeilijke tijdens meer kans maken op werk."

Relatief laag

Ten opzichte van andere Europese landen is de werkloosheid hier met 7,2 procent laag. Het gemiddelde in de Eurozone is 11,4 procent.

In België bedraagt de werkloosheid 8,5 procent, in Frankrijk ruim 10 procent. In Oostenrijk en Duitsland is de werkloosheid het laagst: zo'n 5 procent.

werkloosheid januari

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl