Mladen Petric verlaat het veld in het duel tussen Panathinaikos en Olympiakos
NOS Voetbal

Maduro: dit zijn gekken, geen fans

Voetballen in Griekenland is momenteel geen pretje. De twee hoogste voetbalcompetities zijn door de Griekse regering voor onbepaalde tijd stilgelegd na supportersrellen. Dat gebeurde al twee keer eerder dit seizoen.

Hedwiges Maduro, die onder contract staat bij PAOK Saloniki, maakt het van dichtbij mee. "Dit zijn gekken, geen fans. Het is een maatschappelijk probleem hier", zegt de middenvelder, die herstelt van een armblessure.

Overmars versus Brands

Afgelopen weekend tijdens de derby tussen Olympiakos Piraeus en Panathinaikos was het weer raak. Supporters gooiden met vuurwerk, bestormden het veld en zochten de confrontatie met de politie.

Volgens Maduro wilden de presidenten van beide clubs zelfs met elkaar op de vuist. "Stel je voor dat Marc Overmars van Ajax wil vechten met Marcel Brands van PSV. Dat kan toch niet? Als bestuurders al niet met elkaar overweg kunnen slaat dat over op de supporters", aldus de oud-speler van Ajax.

Weg uit Griekenland

De situatie in Griekenland zit Maduro dwars en is voor de middenvelder zelfs reden om na te denken over een vertrek. "Nu kun je de competitie eigenlijk niet meer serieus nemen. Er gebeurt hier altijd wel wat. Ik wil gewoon voetballen."

Maduro (r) in het shirt van PAOK Saloniki

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl