Minister Bussemaker van Onderwijs
NOS Nieuws

Bussemaker praat met actievoerende studenten

Minister Bussemaker praat vanmiddag met een aantal studenten over de acties in Amsterdam. Ze heeft een delegatie van De Nieuwe Universiteit (DNU), de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) en het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) uitgenodigd op haar ministerie in Den Haag.

De DNU is de groepering achter de bezetting van het Bungehuis, een gebouw van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De uitnodiging van de minister was de deur al uit voordat tientallen studenten gisteravond het Maagdenhuis binnenvielen.

Het gesprek is vanmiddag tussen 14 en 15 uur. Bussemaker wil van de studenten weten waar ze ontevreden over zijn en wat ze willen bereiken.

Ongepast

De studenten in het Maagdenhuis gaan vanmiddag opnieuw in debat met voorzitter Gunning van het College van Bestuur van de UvA. Zij sprak gisteren ook al met de actievoerders.

In het NOS Radio 1 Journaal zei zij vanmorgen dat de democratie op de universiteit gewaarborgd is. Ze vindt het ongepast dat de gekozen studentenraad wordt weggezet als niet of slecht functionerend.

Gunning vindt het wel belangrijk om met de bezetters van het Maagdenhuis in gesprek te blijven. Zij was gisteravond in het pand om met de studenten te praten.

Gunning had wat moeite met de regels: je mag alleen het woord nemen als je je hand opsteekt. En soms, zo zei ze, moet je twee handen opsteken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl