Bertens miste de vorm om Karatantsjeva te verslaan
NOS Sport

Bertens uitgeschakeld in Acapulco

Kiki Bertens heeft op het WTA-toernooi in Acapulco verzuimd de kwartfinales te bereiken. De Wateringse miste op het Mexicaanse hardcourt de benodigde vorm om de Bulgaarse Sesil Karatantsjeva te verslaan: 1-6, 4-6.

De 23-jarige Nederlandse verloor vanaf 1-1 in de eerste set zeven games op rij, waardoor het vertrouwen bij Bertens ver te zoeken was. Pas bij 1-4 in de tweede set lukte het Bertens om de service van lucky loser Karatantsjeva te breken. Een ommekeer zat er echter nooit in.

Derde nederlaag

Het betekende voor Bertens (WTA-67) de derde nederlaag in vier ontmoetingen met Karatantsjeva (WTA-158). In 2012 dolf ze in Acapulco eveneens het onderspit tegen de Bulgaarse.

Bertens profiteerde in de eerste ronde nog van een opgave van de Italiaanse Roberta Vinci. Ze is nog niet uitgespeeld in Acapulco, aangezien ze met haar Zweedse partner Johanna Larsson wel de kwartfinales in het dubbelspel bereikte.

Eerder strandde Richèl Hogenkamp als qualifier in de eerste ronde van het WTA-toernooi.

Sjarapova op dreef

De als eerste geplaatste Maria Sjarapova kende geen moeite met de Colombiaanse Mariana Duque-Marino: 6-1, 6-2. De pupil van Sven Groeneveld speelt in de kwartfinales tegen de Slowaakse Magalena Rybarikova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl